PEYNİRLİ RAVİOLİ



Peynirli Ravioli

Hamur;
4 su bardağı un 
2 adet yumurta sarısı
1/2 su bardağı su
1 yemek kaşığı toz zerdeçal

 İç Harcı;
 250 gram rendelenmiş tulum peyniri veya kaşar   peyniri 

 Üzeri için;
 100 gram tereyağı 
  2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber


Unun ortasını açıp, 2 adet yumurta sarısı ve tuz ekleyin. kontrollü su ilavesiyle  sert bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Hamuru 30 dakika  dinlendirip, 1mm yada 2 mm kalınlığında açın.  Açtığınız hamurun yarısına aralıklarla harç yerleştirip, diğer yarısını üzerine kapatın. istadiğiniz şekilde kesip, kaynar tuzlu suda haşlayın. Suyunu süzerek servis tabağına alın. Üzerine tereyağında kızdırılmış tozbiber ve kıyılmış yeşil soğan dökerek servis yapın.

Afiyet olsun !

EMMA'S FOOD ART

Yorumlar

Popüler Yayınlar