4 Ocak 2018 Perşembe

Ekşili Pilav

Ekşili Pilav
Malzemeler
- 1 çorba kasesi siyez bulguru I yemek kasiği tereyaği . Yarim çay bardagi sivi yağ
- 1 baş kuru soğan .6 corba kasığı yoğurt 1 yemek kaşığı salça
. Yeteri kadar tuz, pul biber 1 yemek kaşığı  kuru nane 3 su bardagı su
. 1 demet isırgan otu Yarim demet ebem gümeci . 1 bag yesil soğan
-Yarım demet yeşil nane .6-7 adet tuzu alınmiş salamura asma yaprağı
Yapılışı
1) Yemeğin yapımına başlamadan 10 dakika önce bulgur ılık suyla ıslatılır.
2) Tereyağı ve sıvı yağ bir tencereye konulup, kızartılır.
3) İçine doğranmış kuru soğan eklenir, soğanlar pembeleşene kadar kavrulur.
4) Pembeleşen soğanın üzerine salçasi ilave edilir.
5) Islatılan bulgurun suyu süzüldükten sonra tencereye koyulur.
6) Bulgur 1 -2 dakika kavrulduktan sonra suyu eklenir, kaynamaya bırakılır.
7) Bir kaseye alınan yoğurda. doğranmiş yeşillikler karıştırılır ve kaynayan bulgurun içine ilave edilir.
8) Pişmesine yakın içine tuzu, biberi, kuru nanesi koyulur, bir iki taşım daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır. Kuru naneyle süslenerek servis yapılir.
Afiyet Olsun
(Tarif Kastamonu dan )
Emma's Food Art

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder