3 Eylül 2017 Pazar

KOKO KURABİYE




KoKo Kurabiye :))


İnanılmaz kolay yapılan ve her ısırıkta başka bir boyuta geçtiğiniz kurabiye.


Çocukluğumdan beri pastahanelerde görürüm ama tatlı ile aram çok iyi olmadığından cesaret edip tadına bakamazdım.


Bu muhteşem bir tarif mutfak ile arası iyi olmayanlar bile yapabilir sanırım en zor aşama yumurtaların sarısını beyazından ayırmak.

Bu muhteşem kurabiyeyi yedikçe yemek isteyeceksiniz korkarım kendinizi durdurmak hiç kolay olmayacak :)


İşte Tarif;

4 yumurtanın beyazı

1 su bardağı şeker (ben tatlı sevmediğim için bir bardaktan 2 parmak eksik şeker kullandım)

3,5 bardak çekilmiş Hindistan cevizi

İlk önce yumurta beyazlarını biraz çırpalım ve içine şekeri ekleyerek beyaza yakın homejen bir sıvı olana kadar çırpmaya devam edelim.

Daha sonra içine Hindistan cevizini koyalım.

Yumsak bir hamurumuz olacak bir yemek aşığı yardımı ile elinizde yuvarlaklar yapın çok düzgün olmasına gerek yok endişelenmeyin.

Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizip 170 - 180 derece fırın da 20 dakika kadar pişirelim üzeri ve altı altın sarısı oluyor kızarıyor içi yumuşacık dışı çıtır çıtır lezzet bombası diyebilirim.

Afiyet Olsun ...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder