4 Eylül 2017 Pazartesi

Chia Puding



1) ÇİLEKLİ CHIA PUDİNGİ
(2 porsiyon)
1 su bardağı (250 ml) light süt, 1 tatlı kaşığı bal, 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi, 1 paket vanilya (isteğe bağlı) ve 3 yemek kaşığı chia tohumunu karıştırıyoruz.
Bu karışımı uygun boyutta, kapaklı bir kapta en az 3-5 saat buzdolabında bekletiyoruz.
(Tohumların birbirine yapışmaması için ilk 2 saat yarım saatte bir karıştırsak iyi olur.)
Karışımımız dolapta beklerken 14 adet çileği mikser yardımıyla püre haline getiriyoruz.
Jöle kıvamına gelmiş olan karışımın içerisine çilekli püremizi ekleyip karıştırıyoruz ve bardaklara koyup üzerine 1 adet çilek ekleyerek ve hindistan cevizi serpiştirerek sunuyoruz.
1 porsiyon  yaklaşık 185 kalori!


2) MUZLU KAKAOLU CHIA PUDİNGİ

(2 porsiyon)
1 adet olgunca muzu, 1 çay kaşığı kakao ve 1 su bardağı (250 ml) light sütü blenderda karıştırıyoruz.
Bu karışımı uygun boyutta, kapaklı bir kaba alıp içerisine 3 yemek kaşığı chia tohumu ekliyoruz ve bir kaşık yardımıyla tamamen karışmasını sağlıyoruz.
En az 3-5 saat buzdolabında bekletiyoruz.
(Tohumların birbirine yapışmaması için ilk 2 saat yarım saatte bir karıştırsak iyi olur.)
Jöle kıvamına gelmiş olan karışımı bardaklara koyup, isteğe göre nar, muz dilimleri, bitter damla çikolata, tarçın, hindistan cevizi vb. ile süsleyerek sunuyoruz.
1 porsiyon yaklaşık 200 kcal


3)TROPİKAL  CHIA PUDİNGİ
1 su bardağı (250 ml) light süt, 1 tatlı kaşığı bal, 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi, 1 paket vanilya (isteğe bağlı) ve 3 yemek kaşığı chia tohumunu karıştırıyoruz.
Bu karışımı uygun boyutta, kapaklı bir kapta en az 3-5 saat buzdolabında bekletiyoruz.
(Tohumların birbirine yapışmaması için ilk 2 saat yarım saatte bir karıştırsak iyi olur.)
Jöle kıvamına gelmiş olan karışımı bardaklara koyup, her bir porsiyona 1 dilim parmak kalınlığında ananas veya mango ekliyoruz, üzerine hindistan cevizi serpiştirerek sunuyoruz.
1 porsiyon  yaklaşık 199.9 kalori
                                                   
                    

4) YEŞİL ÇAYLI CHIA PUDİNGİ
(2 porsiyon)
1 büyük su bardağı (300 ml) soya sütü veya light süt, 1 tatlı kaşığı bal, 1 tatlı kaşığı matcha toz yeşil çay, 1 paketvanilya (isteğe bağlı), 1 çay kaşığı tarçın ve 3 yemek kaşığı chia tohumunu karıştırıyoruz.
Bu karışımı uygun boyutta, kapaklı bir kapta en az 3-5 saat buzdolabında bekletiyoruz.
(Tohumların birbirine yapışmaması için ilk 2 saat, yarım saatte bir karıştırsak iyi olur.)
Jöle kıvamına gelmiş olan karışımı bardaklara koyup, üzerine hindistan cevizi
serpiştirerek sunuyoruz.
1 porsiyon yaklaşık 150 kcal



5) PORTAKAL SULU & ÇİKOLATALI CHIA PUDİNGİ
(2 porsiyon)
1 su bardağı (250 ml) taze sıkılmış portakal suyu, 1-2 çay kaşığı kakao tozu, 1 tatlı kaşığı bal ve 3 yemek kaşığı Chia tohumunu karıştırıyoruz.
Bu karışımı uygun boyutta, kapaklı bir kapta en az 3-5 saat buzdolabında bekletiyoruz.
(Tohumlarım birbirine yapışmaması için ilk 2 saat yarım saatte bir karıştırsak iyi olur.)
Jöle kıvamına gelmiş olan karışımı bardaklara koyup, her birinin üzerine 1 kare rendelenmiş bitter çikolata ve rendelenmiş portakal kabukları serpiştirerek sunuyoruz.
1 porsiyon yaklaşık 200 kcal


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder