KEYİFLİ HIZLI KAHVALTI ŞİPŞAK BÖREK



kahvaltı


ŞİPŞAK BÖREK



1 Yufka
1 tatlı kaşığı Chia tohumu

Sıvı harç için;
1 Yumurta
2 yemek kasığı yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı soda

 İç harç için;
50 gr. beyaz peynir
50 gr. İzmir tulumu
50 gr. kaşar peyniri
5 adet kurutulmuş domates





Yumurta,yoğurt,zeytinyağ ve soda bir kasede çırpılarak hazırlanır.  Peynirlerimizi rendeleyerek yada parçalayarak karıştırılır; içine ince doğranmış kuru domates eklenir.

Yufkayı tezgaha serip ikiye bölüyoruz, (düz kısmı bizden tarafa bakacak şekilde),sıvı harcı fırça yardımı ile yufkaya sürüyoruz iç harcımızı iki eşit miktarda  yufkalara koyup rulo halinde sarıyoruz.

22 cm kek kalıbına pişirme kağıdı koyup ruloları kalıba uygun olarak yuvarlak şekilde yerleştiriyoruz( 1 yufka bu kalıbı tam olarak dolduruyor).Kalan sıvı harcımızı eşit şekilde üzerine döküyoruz chia tohumunu üzerine serpiyoruz( isteğe göre susam,çörekotu vb.kullanılabilirler)

Önceden ısıtılmış 180c fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.

Afiyet Olsun:))

Emma's food art 


Yorumlar

Popüler Yayınlar