HAVUÇ TOPLARI VE KAKAOLU BONBONLAR





HAVUÇ TOPLARI 

1/2  paket petit  beurre bisküvi 
3-4 adet havuç
1 çay bardağı şeker
Tarçın
Hindistan cevizi 

Havuçları rendeleyip tavaya alıyoruz üzerine şekeri ekleyip kısık ateşte sulanıp yumuşayana kadar kavuruyoruz.
Sulanıp yumuşayan havuçlarımız ılındıktan sonra mutfak robotunda çektiğimiz (el ile ufalana bilir) bisküvilerimizi ve tarçını ekliyoruz, Karıştırarak hamur haline getiriyoruz.Bir kaba su koyarak ellerimizi arada ıslatarak bu hamurdan küçük toplar yapıyoruz ve havuç toplarımızı hindistan cevizi ile kaplıyoruz.Buzdolabında 1 saat bekletelim.


KAKAOLU BONBONLAR

1 paket petit  beurre bisküvi 
150 gr margarin yada (benim gibi margarin yiyemeyenlerden seniz 1/2 su bardağı süt)
3 yemek kaşığı kakao
1/2 su bardağı pudra şekeri
3 yemek kaşığı ince çekilmiş fındık yada ceviz içi 
Hindistan cevizi

Bisküvileri mutfak robotunda çekelim.
Bir kaba alıp içine yağı,ceviz (fındık) içini ve pudra şekerini ekleyerek karıştıralım küçük topları şekillendirecek kıvamda bir karışım olmalı.
Küçük toplar olarak şekil verdiğimiz bonbonları hindistan cevizi ile kaplayalım ve buzdolabında 1 saat bekletelim.

İki farklı tat ve renk istediğimiz şekilde hazırlayıp servis edebiliriz.

AFİYET OLSUN:))

EMMA'S FOOD ART


Yorumlar

Popüler Yayınlar